درباره کتاب :
دکتر رحمت مصطفوی در سال ۱۲۹۹ متولد ، تحصیلاتش را در رشته ی حقوق در دانشگاه بپایان رساند. بعد به فرانسه رفت و در رشته ی حقوق بین الملل و اقتصاد از دانشگاه پاریس درجه ی دکترا گرفت. نویسندگی را در مطبوعات از سال ۱۳۱۹ آغاز کرد . « تهران دموکرات» نمونه ای از نوشته های آن سال هاست که در زمان خود بصورت یادداشت روزانه در روزنامه ی مهر ایران به چاپ رسید. در سال ۱۳۳۲ مجله ی هفتگی « روشنفکر» را منتشر ساخت. آخرین نمونه از مقالات او در مطبوعات بهار و تابستان ۱۳۵۷ به چاپ رسید و دیگر نوشته ای از او دیده نشد تا آن که در نخستین روزهای بهار ۱۳۶۳ با اتومبیل سواری تصادف کرد و براثرجراحات وارده در سن ۶۴ سالگی درگذشت.
رشته مقاله های مصطفوی در تهران دموکرات پس از استعفای رضاشاه در ۲۵ شهریور ۱۳۲۵ با قلمی روان تصویری طنز آلود از جامعه ی آن روز را به ما نشان می دهد. در زیر کوشیده ایم با نقل بریده هایی از این مقالات برشی از این روزهای تاریخی را در معرض دید و داوری شما بگذاریم. ( مطالب زیر از کتاب تهران دموکرات وعلی امینی در ترازو … – نوشته دکتر رحمت مصطفوی- نشرسلسله – چاپ اول پاییز ۱۳۶۳- تهران – نقل شده است ) ویکی پدیا
رحمت الله مصطفوى، فرزند مصطفى، در کالج آمریکایى و سپس دارالفنون به تحصیل پرداخت. وى فارغ التحصیل رشته ى حقوق از دانشگاه تهران است و در رشته ى بین الملل و اقتصاد نیز از دانشگاه پاریس دکترى گرفته است. خدمت مطبوعاتى را از سال ۱۳۲۲ با انتشار مجله ى «روشنفکر» آغاز کرده ومدتها نیز معاون رادیو تهران، معاون خبرگذارى پارس و رییس اداره اطلاعات و مطبوعات وزارت امور خارجه بوده است. وى همچنین به دریافت نشانهاى همایون، تاجگذارى و جشن شاهنشاهى نایل آمده است…
در روز ۳ شهریور ۱۳۲۰ علیرغم بیطرفی دولت ایران در جنگ، نیروهای شوروی از شمال و نیروهای بریتانیا از جنوب به ایران حمله کردند. پانزده لشکر ارتش رضاشاه تقریبا بدون هیچ مقاومتی در مقابل یورش خارجی تسلیم شدند، و شهرهای اصلی ایران از جمله تهران به اشغال درآمدند. اهداف مهم متفقین از این عملیات عبارت بود از:
· اطمینان از عدم استفاده نیروهای آلمان نازی از خاک ایران برای حمله به مرزهای جنوبی اتحاد شوروی|
· اطمینان از امنیت جریان نفت جنوب ایران که سوخت بخش بزرگی از ناوگان نیروی دریایی سلطنتی بریتانیا را تامین میکرد.
· اطمینان از عدم استفاده آلمان از نفت ایران
· تکمیل و استفاده از راهآهن سراسری ایران برای ارسال مهمات و تسلیحات به جبهه شوروی از طریق خلیج فارس، ایران و دریای خزر
به علت اهمیت استراتژیک ایران در جنگ جهانی دوم، متفقین به ایران لقب «پل پیروزی» داده بودند.بلوای ۱۷ آذر ۱۳۲۱ یکی از حوادث بسیار مهم اوایل سلطنت محمدرضا پهلوی است، شاه جوان که در سال اوال سلطنت خود ، نخست وزیری چون محمدعلی فروغی و سهیلی را تجربه کرده بود، در زمان نخست وزیری، احمد قوام، سومین نخست وزیر، دوران سلطنتش، دچار واهمه از دست دادن تخت سلطنت شد. او تمام مراحل دیوانی را در دوره قاجاریه طی کرده بود و بیش از ۲۰ بار وزارت و ۲ بار نخست وزیری را تجربه کرده بود. شاه که خود را در مقابل رقیبی قدرتمند و خطرناک میدید، غائله ۱۷ آذر را تدارک دید. این اولین توطئه دربار پهلوی دوم بود. آی کتاب
- دانلود کتاب با لینک مستقیم
- تعداد صفحات:۴۳۲
- حجم فایل: ۴٫۹۵ مگابایت
- ناشر:سلسله
- سال انتشار : ۱۳۶۳
- بازنشر: بوکیها دات کام