برای دانلود روی لینک دانلود راست کلیک کرده و ذخیره و یا بارگیری پیوند را بزنید

دانلود کتاب “صادق هدایت ، هشتاد و دو نامه به حسن شهید نورائی ” در بوکیها

درباره کتاب : نامه‌های هدایت، گردآوری بهارلو را خوانده بودم. اما، “۸۲ نامه به حسن شهید نورائی” در ممالک خاج‌پرستان چاپ شده و اصل نامه‌ها در کتاب‌خانه‌ی ملی فرانسه نگه‌داری می‌شود. خواندن نامه‌های کسی مثل هدایت خاصیت‌های زیادی دارد. از لذت بردن از نثر و قلم هدایت بگیر تا بلاهایی که در طول تاریخ بر این سرزمین نفرین‌شده رفته که البته هیچ‌کدام به ما مربوط نمی‌شود چون‌که اصولن ما عددی نیستیم و باید سرگرم کارهای خودمان باشیم.

گاه اشاره‌های تاریخی در نامه‌ها آن‌چنان روشنگر ابعادِ بی‌سروته این مرز پرگهر است که اسمش را نمی‌شود شباهت گذاشت تکرار محض است. یعنی همان حکایتِ “حافظه‌ی تاریخی” که ما رکورددارش هستیم و به‌ش افتخار می‌کنیم.

به اعتقاد من مهم‌ترین چیزی که تکرار تاریخ را می‌سازد یک چیز بیش‌تر نیست که همانا شعور و قدرتِ تشخیص بی‌نظیری‌ست که “توده‌ی زیر دست‌وپا” دارند. مگر غیر از این است که طبقات بالای هرم روی کول و گرده‌ی امثال من ـ جسارت نباشد ما ـ سوار می‌شوند. وقتی هم که سوار این توده‌ی عظیم شدی آن وقت هیچ‌کس هیچ غلطی نمی‌تواند بکند.

[toggle title=”برای مشاهده ادامه نوشته اینجا کلیک کنید”]

جهل توده‌ی زیر دست‌وپا، خصلتِ اخلاقی “آن‌ها که می‌دانند” عناصر اصلی تشکیل‌دهنده‌ی رمانی‌ست که باید اسمش را گذاشت “غم‌نامه‌ی ملتی که با غم‌های‌اش خوش است.”

“برات” شخصیت اصلی داستان “فتح‌نامه‌ی مغان” گفت:

“خوب، دارید تزویر می‌کنید، همه. اولش، من که گفتم، همین‌طورهاست؛ کافی‌ است تا خلاف آن‌‌چه هستیم به قول خیام بنماییم تا شرمنده شویم و تحقیر را بپذیریم، بعد دیگر آسان می‌شود راهمان بُرد.”

 گفتن ندارد که امروز با زمان هدایت از جهاتی ـ مثلن تعداد تحصیل‌کرده‌ها و آدم‌های فهمیده، ماشین‌های میلیونی (تک‌وتوک میلیاردی) و موتورسوارانِ در رفت‌وآمد و سرسام حاصل از آن و پیشرفت‌های تکنولوژیکی مثلن ـ از زمین تا آسمان فرق دارد.




دیدگاه کاربران
  • سعید 6 اسفند 1391 / 13:48

    اقا دمتون گرم

  • nima 14 شهریور 1392 / 23:45

    بسیار بسیار ممنونم

  • مانی 3 فروردین 1394 / 17:12

    براوو. براوو. عالی بود. تحلیل قشنگی بود. خوشمان امد. با اینکه از زمان تحصیل هدایت شناس بودم اما نوشته فوق در معرفی نامه ها جالب بود. ای کاش ملت ایران هدایت و هدایت ها و درد انها را که چقدر دلشان برای وطنشان می طپید. و دلسوز ملتشان بودند. درک کنند.

  • فرزاد 2 آبان 1394 / 12:45

    خدا خیرتون بده دمتون گرم که زنده یاد هدایت راستگو رو
    بیشتر میشناسونید

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

توسط
تومان