درباره کتاب :
کتاب جشنها و اعیاد ملی و مذهبی در ایران قبل از اسلام نوشته ی حبیب الله بزرگ زاد
شادی و تفریح و جشن بعلل خاص در یک یا چند روز معین از سال جزو آداب و رسوم کهن ملل مختلف خصوصا ایرانیان بوده است که قیاسا میشود عواملی ر انگیزه ی برقراری آن دانست .
این عوامل، که برخی از آنها عبارتند از اتفاقات جالب و سعید از قبیل ظهور ببغمیران یا تولد اشخاص بزرگ و محبوب، ممکن است در طول حیات یک فوم بتوالی تکرار شوند. به طوریکه اگر قرار باشد از بدو تشکیل یک جامعه تمام این اتفاقات فراموش نشده و برای هر یک از آنها جشن و سرور یافتیم، ما علاوه بر اینکه تمام روز سال را جشن میگرفتیم، شاید مثل جامعه ایرانی در اواخر دوره ساسانی در هر روز عدهای چند مبداشتیم. ولی چون بعضی از این اعباد در دورهای محدود رواج داشتهکه با گذشت زمان یا انقلابات دیگر اگر به وسیله عاملی مثل دین زنده نگاهداشته نشوند از بین میروند، لذا عدم کمی از آنها باقی می مانند که برخی از این باقیمانده هم از حدود کتابها خارج نیستند.
عموم جشنهای ایران باستان باقیمانده آنهائیست که بوسیله زردشت جنبه دینی بآنها داده شده است و این جشنها بعد از متروک شدن بهدینی مبدل به اعیاد ملی برای ایرانیان گردیده است توضیح آنکه جشن کلمه تطور یافته یسنای ( Yasnaa ) اوستایی است که در حالت میانه بصورت یزشن ( Yazashan ) بوده و اکنون بدل بجشن شده است و معنی آن اعمالی بوده است که امروز آنها را نیایش و عبادت میخوانیم بعضی از این عبادات در زمان حیات بهدینی توأم با حرکات و تدارکات فرح بخش و سرورانگیزی بوده است که آنها را آداب و رسوم عبادت میدانسته اند پس از متروک شدن آئین بهدینی و عوض شدن عقیده مردم ایران و استقبال آنان از دین عربی اصل نیایش در این جشن ها از بین رفت و فرع آن که ما آنرا حرکات و تدارکات فرح بخش و سرور انگیز نامیدیم باقی ماند که اکنون در بعضی موارد آنها را جشن های ملی میشناسیم .
با سلام و عرض خسته نباشید
لینک دانلود ایراد دارد با تشکر از شما
درود بر شما
لینک بررسی و اصلاح شد
با سلام و درود لینک دانلود ارور ۴۰۴ میدهد با تشکر از شما
درود و سپاس از شما
لینک اصلاح شد