درباره نویسنده: سیمون دو بووار (به فرانسوی: Simone De Beauvoir) (۹ ژانویه، ۱۹۰۸-۱۴ آوریل، ۱۹۸۶) با نام اصلی سیمون لوسی ارنستین ماری برتراند دوبووار فیلسوف، نویسنده، فمینیست و اگزیستانسیالیست فرانسوی بود که در ۹ ژانویه، ۱۹۰۸ در پاریس در خانوادهای بورژوا به دنیا آمد.
زندگی
بووار در یک خانوادهی بورژوای کاتولیک به دنیا آمد و پس از گذراندن امتحانات دورهٔ لیسانس ریاضیات و فلسفه، به تحصیل ریاضیات در Institut Catholique و زبان و ادبیات در مؤسسهٔ سنتمارین و پس از آن فلسفه در دانشگاه سوربن پرداخت. وی در حلقهٔ فلسفی دوستانه گروهی از دانشجویان مدرسه اکول نورمال پاریس عضو بود که ژان پل سارتر نیز در آن عضویت داشت ولی خود بووار دانشجوی این مدرسه نبود. با وجود آنکه زنان در آن دوره کمتر به تدریس فلسفه میپرداختند، او تصمیم گرفت مدرس فلسفه شود و در آزمونی که به این منظور گذراند، با ژان پل سارتر آشنا شد. بووار و سارتر هر دو در ۱۹۲۹ در این آزمون شرکت کردند، سارتر رتبهی اول و بووار رتبهی دوم را کسب کرد. با این وجود، بووار صاحب عنوان جوانترین پذیرفتهشدهی این آزمون تا آن زمان شد. سارتر و بووار رابطهی عاطفی پیچیدهای داشتند و همواره بر صداقت در روابط عاطفی تاکید داشتند. با وجود تنشهای پیاپی و روابط عاطفی متعدد، این دو در تمام عمر دوستانی جداناپذیر باقیماندند، اما ارتباط آنها، برخلاف روابط مرسوم جامعه، شامل وفاداری و تکهمسری نبود.
بووار به عنوان مادر فمینیسم ِ بعد از ۱۹۶۸ شناخته میشود. معروفترین اثر وی جنس دوم (عنوان اصلی: Le Deuxième Sexe) نام دارد که در سال ۱۹۴۹ نوشته شدهاست. این کتاب به تفصیل به تجزیه و تحلیل ستمی که در طول تاریخ به جنس زن شدهاست میپردازد. پس از آنکه این کتاب چند سال پس از چاپ فرانسه، به انگلیسی ترجمه و در آمریکا منتشر شد، به عنوان مانیفست فمینیسم شناخته شد.
سیمون دوبووار در ۱۴ آوریل، ۱۹۸۶درسن ۷۸ سالگی به خاطر ذاتالریه از دنیا رفت. وی در کنار ژان پل سارتر به خاک سپرده شدهاست.
مانیفست ۳۴۳
مانیفست ۳۴۳ بیانیهای بود که در سال ۱۹۷۱ میلادی ۳۴۳ زن فرانسوی امضا کرده و به انجام سقط جنین در زندگی خویش اقرار کردند و در نتیجه، خود را در معرض خطر پیگرد قضایی قرار دادند. متن این مانیفست توسط سیمون دوبووار نوشته شده بود و زنان سرشناسی نیز آن را امضا کرده بودند. بیانیه در نشریه فرانسوی نوول ابسرواتور در تاریخ ۵ آوریل ۱۹۷۱ منتشر شد.
متن بیانیه سیمون دوبوار این طور آغاز میشد:
«یک میلیون زن هر ساله در فرانسه سقط جنین انجام میدهند. محکوم به نهانکاری، خود را در شرایط خطرناک قرار میدهند، در حالی که این عمل تحت نظارت پزشکی یکی از سادهترین عملها است. این زنان در حجاب سکوت فرو میروند. من اعلام میکنم یکی از آنها هستم. من سقط جنین انجام دادهام. ما همانطور که خواستار دسترسی آزاد به کنترل موالید هستیم، خواستار آزادیِ سقط جنین هستیم.»
جنس دوم
در کتاب جنس دوم، سیمون دوبووار استدلالهای خود را از طریق اگزیستانسیالیسمی فمینیستی بیان میکند. بووار بهعنوان یک اگزیستانسیالیست باور داشت که بودن مقدم بر ماهیت است. وی بههمین منوال استنباط میکند که یک انسان زن زاده نمیشود، بلکه تبدیل به زن میشود، چرا دختران از اوان کودکی، نقشهای فرهنگی معینی را میپذیرند. تز کلی کتاب، نشان دادن آن است که چگونه زنان به وسیلهی تاریخ و افسانههایی تعریف و محدود شدهاند که آنها را در جایگاهی پایینتر قرار میدهد. به باور بووار، تاریخ فرهنگی مانع از آن شدهاست که زنان آزادی خود را درک و بر اساس آن عمل کنند، اما آنها میتوانند با نفی این افسانههای فرهنگی، خود را بازتعریف کنند. در مقابل، تا زمانی که زنان به مردان و سنتهای فرهنگی اجازه دهند تا چیستی آنان را تعریف کنند، آزاد نخواهند بود. بووار استدلالهای زیستشناختی، روانشناختی، و مادهگرایانه را، برای تبیین دستهای از ویژگیهای رفتاری زنان که از کنترل فرهنگ خارج است، نفی میکند.
بووار دلیل میآورد که در طول تاریخ، زنان همیشه به عنوان انحراف و نابهنجاری شمرده شدهاند. حتی مری ولستونکرفت مردها را بهعنوان ایدهآلی که زنها آرزوی رسیدن به آن را دارند بهحساب میآورد. در کتاب جنس دوم بووار میگوید که این طرز فکر با ادعای اینکه زنان در مقابل مردان «نابهنجار» در مقابل «هنجار» و «منحرف» در مقابل «طبیعی» هستند، جلوی پیشروی زنان را گرفتهاست. بهعقیدهٔ وی برای آنکه فمینیسم بتواند بهجلو حرکت کند این برداشت باید از بین برود. در اینصورت زنان درست بهاندازهٔ مردان قادر به پیشرفت هستند.
بووار استدلال میکند که زنان، همواره «دیگری» مردان به حساب آورده شدهاند، و چنین ادراکی را در هویت خود درونی ساختهاند. بنابراین مردان کنشگرا، و زنان کنشپذیر هستند. بووار بر این باور است که با وجود ساختارهای فرهنگی موجود (همچون ازدواج، مادری، روابط زن-مرد) زنان، بختی برای آزادی یا برابری ندارند. با این وجود، بووار خوشبین بود و عقیده داشت زنان میتوانند زمینه ی آزادی خود را فراهم کنند. آنها میتوانند افسانههای فرهنگی را به چالش بکشند، میتوانند استقلال اقتصادی بیشتری را تجربه کنند و بر تصور اشتباه پاییندست بودنشان در هنر و ادبیات فائق آیند. مهمتر آنکه، آنان میتوانند رابطهی برابری را با مردان تجربه کنند. او نوشت «اگر روزی فرا برسد که زن، نه از سر ضعف، که با قدرت عشق بورزد… دوست داشتن برای او نیز، همچون مرد، سرچشمه ی زندگی خواهد بود و نه خطری مرگبار.»
بدلیل مشکل کپی رایت دانلود این کتاب میسر نمی باشد
درود بر مدیر سایت . خیلی دنبال این کتاب میگشتم . زنده باشی
درود
سپاسگزارم دوست عزیزم
mersi az matalebi ke az in ketab neveshtid man donbalesh bodam
سلام خیلى تلاش کردم کتاب جنس دوم را دانلود کنم ولى نشد راهنمایی کنید لطفا
سلام دوست عزیز
لینک دانلود یکاملا سلامت می باشد و تست شد …
لطفا دوباره تلاش کنید…
در صورتی که مشکلتان همچنان پابرجا بود اعلام کنید تا لینک برایتان ایمیل شود …
خیلی دوست دارم این کتاب رو بخونم اما نتونستم .باچه برنامه ای دانلودش کنم؟لطفا راهنمایی کنید
با سلام
دوست عزیز میتوانیید با IDM ییا همان Internet download manager version 6 استفاده نمایید …
در صورتی که ایین برنامه رو نصب ندارید مرورگر بصورت پیشفرض دانلود منیجر داره و مییتونیید کلیک کنید و روی دسکتاپتون سیو کنید …
برقرار باشید
سلا خسته نباشید من هر چند میخام کتاب رو دانلود کنم نمیشه.چیکار کنم میشه برام توضیح بدید>ممنون میشم
با سلام
دوست عزیز میتوانیید با IDM ییا همان Internet download manager version 6 استفاده نمایید …
در صورتی که ایین برنامه رو نصب ندارید مرورگر بصورت پیشفرض دانلود منیجر داره و مییتونیید کلیک کنید و روی دسکتاپتون سیو کنید …
برقرار باشید
فقط کافییه روی لیینک دانلو کلیک کنید تا صفحه دانلود نایان بشه
چرا توی سیستم اندروید باز نمیشه
چراااااا؟
با سلام
دوسست عزیز برای باز کردن سند های پی دی اف در سیستم عامل اندرویید باید برنامه ی اجرای این فایل ها رو داشته باشید .
که بصورت پیشفرض رویی اکثر گوشی هایی که از این سیستم استفاده میکنند هست . در غیر ایینصورت برنامه ای برای باز کردنم فایلهای پی دی اف pdf را دانلود و نصب نمایید.
برقرار باشید
بخاطر اینکه امکان دانلود کتابهای خوبی را به من دادید، ممنونم
منیره یوسف زاد از کابل
سلام منیر عزیز
خواهش میکنم بزرگوار …
امیدوارم مفید باشه واستون
با درود چطور میشه کتاباتون دریافت کرد
درود بر شما
بزرگوار این کتابل متاسفانه بدلیل داشتن کپی رایت امکان دانلودش نیست و به همین دلیل لینک دانلودش حذف شده … دیگر کتابهایی که در سایت قابل دانلود هست رو کافیه روی ( دانلود کتاب با لینک مستقیم ) کلیک کنید و دانلود انجام میشه .
برقرار باشید
سلام
کتابی برای دانلود نیست!!!!!
لطفا لینک دانلود را بگذارید
تشکر
درود بر شما
بدلیل مشکل کپی رایت دانلود این کتاب میسر نمی باشد