درباره کتاب :
کتاب آرمانهای انسانی در فرهنگ و هنر ایران نوشته رحمت الله مهراز
از مقدمه کتاب :
فرهنگ و هنر ایران بیان کننده زندگی است. تلاشهای انسانها را بصورتی تلطیف شده و باشکوه نشان میدهد. باستان شناسان مردمی را که در صفحات زاگرس میزیستهاند “ژیاتیک” خواندهاند. اینان مردمی مقدم بر شاهنشاهی ماد بودهاند. آیا آثار این اقوام را میتوان در شاهنامه یا اوستا پیدا کرد؟ نگارنده نا امید نیست و معتقد است که اگر مطالعهای گسترده صورت بگیرد تاریخ مکتوب کنونی چهره خود را تغییر خواهد داد و حقانیت مندرجات اوستا و شاهنامه با ثبات خواهد رسید.
میدانیم که قبایل اولیه غالبا به ارواح شر معتقد بودند و برای جلب توجه این ارواح حتی فرزندان خود را قربانی میکردند. اما مردم فلات ایران به باورهای خود جنبه فلسفی دادند.
بدین معنی که نیکیها را به خدای حمایت کننده انسانها و بدیها را به اهریمن نسبت دادند. این طرز تفکر یک مکتب اخلاقی بوجود آورد که اولین وظیفه هر انسان پیکار با بدیها و حمایت از خوبیهاست.
در هنر ایرانی درخت نماد جنگل است که بعنوان ایجاد کننده رفاه مقدس بوده است. هنوز هم مردم روستاها تک درختها را مقدس میشمارند و پارچهای بعنوان دخیل بر آن میبندند و بدین ترتیب تداوم فرهنگ نیاکان خویش را حفظ کردهاند.
تقدس مادر شاید یک فکر ایرانی باشد چرا که از هفت هزار سال پیش الهه مادر در حفاریهای تمام نقاط کشور پیدا شده است.
در هنر ایرانی میبینیم که اطراف هر نقش اصلی را با گلها و گیاهان و حیواناتی که نماد زندگی و شادی و فراوانی هستند پر میکردهاند و این امر نشانه این است که ایرانی به زندگی دلبستگی داشته است و از خلاء که نشانه مرگ و سکون است بیزار بوده است.
در این کتاب به اختصار به تداوم فرهنگی اشاراتی شده و بیشتر غرض آن بوده است که دانشجویان و جوانان ما برای تعمق و کشف جنبههای هنری تشویق شوند. نهادهای فرهنگی ما بسیار غنی و پرمایه است و حتی درباره هر کتاب و اثر نوابغ گذشته میتوان کتابها در زمینه محتوی کاوی نوشت. امید است جوانان ما به مطالعه این مختصر برای تحقیقات گستردهتر برانگیخته شوند.
تهران – رحمت الله مهراز
از فروشگاه بوکیها نیز دیدن کنید ( مجموعه هایی نفیس با کمترین قیمت ) – اینجا کلیک کنید!
- دانلود کتاب با لینک مستقیم
- تعداد صفحات: ۳۴۱
- حجم فایل:۵٫۳۱ مگابایت
- ناشر: دانشگاه ملی ایران
- سال انتشار : ۲۵۳۵ شاهنشاهی
- بازنشر: بوکیها دات کام